LIVE TEXT | Război în Ucraina. Sistemele termobarice TOS și capabilitățile de bruiaj electronic sunt punctele forte ale defensivei ruse

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Sistemele termobarice TOS și capabilitățile de bruiaj electronic sunt punctele forte ale defensivei ruse

Forțele ucrainene în schimb au avantaje tactice în desfășurarea atacurilor pe timp de noapte datorită echipamentelor furnizate de Occident cu sisteme optice de noapte superioare.

Soldați ucrainieni în Donețk. Foto: Profimedia

UPDATE 06.41 Tren de marfă deraiat în apropierea graniței cu Ucraina. Cincisprezece vagoane ale unui marfar gol au deraiat în regiunea Belgorod din sudul Rusiei, la graniţa cu Ucraina, a anunţat sâmbătă seara guvernatorul local, adăugând că nu există deocamdată informaţii despre cauzele accidentului, informează Agerpres, citând Reuters. "Conform informaţiilor preliminare, nu există victime", a spus pe Telegram guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov. Accidentul a avut loc în apropierea unei gări din districtul municipal Alexeievski, iar trenul era gol, a mai spus Gladkov. Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii. Explozii şi atacuri asupra infrastructurii din regiunea Belgorod au devenit aproape o realitate zilnică în ultimele săptămâni. Oficialii ruşi dau vina fie pe forţele ucrainene, fie pe sabotori pro-ucraineni. Aproape niciodată Ucraina nu a revendicat public responsabilitatea pentru atacuri pe teritoriul Rusiei sau pe teritoriul controlat de ruşi în Ucraina.

UPDATE 06.28 Bloggeri ruși continuă să evidențieze capabilitățile superioare de război electronic rusesc (EW) raportate ca fiind cheia pentru perturbarea atacurilor ucrainene. Bloggeri ruși au susținut că unitățile rusești EW perturbă comunicațiile ucrainene, precum și unitățile de aviație și au susținut că unele grupuri mecanizate ucrainene nu sunt pregătite să lupte fără comunicații sau cu GPS suprimat. Un alt blogger a susținut că forțele ucrainene au încercat propriile „contramăsuri electronice” împotriva capacităților de recunoaștere și control ale Rusiei în zonele în care au loc atacuri ucrainene, dar că aceste încercări au fost fără succes. Forțele ruse și-au îmbunătățit cu succes utilizarea EW în timpul invaziei Ucrainei.

UPDATE 06.05 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au avantaje tactice în desfășurarea atacurilor pe timp de noapte datorită echipamentelor furnizate de Occident cu sisteme optice de noapte superioare. Un proeminent blogger rus a susținut că forțele ucrainene lansează atacuri noaptea, deoarece echipamentele furnizate de Occident oferă forțelor ucrainene o optică de viziune pe timp de noapte „excelentă”. Oficialul aparatului de ocupație al regiunii Zaporijia, Vladimir Rogov, a susținut, de asemenea, că atacurile nocturne permit forțelor ucrainene să folosească mai eficient echipamentul furnizat de Occident. Sursele ruse au susținut pe scară largă că forțele ucrainene au început sau au intensificat atacurile pe timp de noapte în ultimele zile, iar forțele ucrainene pot profita din ce în ce mai mult de avantajele oferite de sistemele occidentale.

UPDATE 05.38 Sursele ruse continuă să evidențieze rolul sistemelor de artilerie termobară rusă TOS-1A la nivel de district militar limitate împotriva atacurilor ucrainene, deși forțele ucrainene au distrus cel puțin două dintre aceste sisteme cheie în ultimele zile. Imaginile geolocalizate publicate pe 8 și 9 iunie confirmă că forțele ucrainene au folosit muniție de precizie occidentală (se pare că sistemul de artilerie Paladin de 155 mm) pentru a distruge cel puțin două sisteme de artilerie termobarică rusești TOS-1A - bunuri de artilerie extrem de distructive, dar rare, controlate la nivel de District militar rus – în vestul și estul regiunii Zaporijia în timpul contraofensivei ucrainene. Ministerul rus al Apărării (MOD) a evidențiat rolul sistemelor de artilerie termobarică rusă în lovirea pozițiilor ucrainene pe linia frontului din vestul Oblastului Zaporijia. Un blogger rus a susținut că unitățile rusești de artilerie termobară au tras în mod constant asupra forțelor ucrainene la granița administrativă a regiunii Donețk-Zaporijia și în vestul Oblastului Zaporijia în ultimele câteva zile și a caracterizat unitățile ca fiind esențiale pentru respingerea atacurilor frontale ucrainene. Dependența aparentă a forțelor ruse de mijloace specifice de artilerie este demnă de remarcat, deoarece loviturile ucrainene de precizie asupra acestor sisteme ar putea complica capacitățile defensive rusești și este puțin probabil ca forțele ruse să posede suficiente sisteme TOS-1A pentru a oferi același nivel de sprijin de foc pe toată linia frontului.

UPDATE 05.10 Forțele ucrainene încearcă în prezent o operațiune tactică extraordinar de dificilă – un asalt frontal împotriva pozițiilor defensive pregătite, complicat și mai mult de lipsa superiorității aeriene – și aceste atacuri inițiale nu ar trebui extrapolate pentru a prezice toate operațiunile ucrainene. Forțele ucrainene înregistrează, în mod surprinzător, victime în atacurile inițiale împotriva unora dintre cele mai bine pregătite forțe ruse din Ucraina. Cu toate acestea, atacurile inițiale – și în special filmările selectate pe care surse ruse le difuzează și le evidențiază în mod intenționat – nu sunt reprezentative pentru toate operațiunile ucrainene. Armata rusă rămâne periculoasă și forțele ucrainene se confruntă cu siguranță cu o luptă grea, dar Ucraina nu și-a angajat încă marea majoritate a forțelor sale de contraofensivă și apărarea rusă nu este uniform puternică de-a lungul tuturor sectoarelor liniei frontului.

UPDATE 04.52 Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov, a stabilit o linie retorică clară între critica Ministerului Apărării rus și critica președintelui rus Vladimir Putin într-o declarație din 9 iunie. Kadyrov a publicat o postare pe Telegram pe 9 iunie, subliniind detaliile unui apel telefonic privat care a avut loc între Kadyrov și finanțatorul Grupului Wagner, Yevgeny Prigojin, la sfârșitul lunii mai, după ce Kadyrov și Prigojin au ajuns la un acord ca forțele cecene să le înlocuiască pe cele ale grupării Wagner în Bakhmut. Interacțiunile dintre Kadyrov și Prigojin s-au deteriorat rapid în zilele următoare, dar Prigojin a susținut că l-a sunat personal pe Kadyrov pe 1 iunie pentru a-și rezolva disputa. Kadyrov a susținut pe 9 iunie că el credea cu adevărat că face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Prigojin oferindu-se ca trupele cecene să le înlocuiască pe cele Wagner, dar că tonul lui Prigojin față de Kadyrov și al trupelor cecene s-a schimbat brusc și Kadyrov a simțit că trebuie să atenueze personal conflictul. Kadyrov a mai menționat că el însuși a criticat ocazional Ministerul Apărării Rusiei, dar a trasat retoric o linie împotriva criticării directe a lui Putin, susținând că a înțeles întotdeauna că poziția lui Putin de comandant suprem al Forțelor Armate Ruse înseamnă că Putin are cea mai bună înțelegere a realităților câmpului de luptă. Kadyrov a criticat apoi gruparea Wagner pentru că este o forță slabă și ineficientă atunci când s-a confruntat cu aceleași constrângeri operaționale ca forțele cecene în fazele anterioare ale războiului. Mesajul lui Kadyrov a încercat probabil să semnaleze loialitatea față de Putin și să-l înfățișeze pe Prigojin ca fiind în dezacord cu conducerea militară a Rusiei.

UPDATE 04.31 Forțele ruse au vizat un aerodrom operațional ucrainean în timpul unei alte lovituri cu rachete și drone asupra Ucrainei în noaptea de 9 spre 10 iunie. Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene a raportat pe 10 iunie că forțele ruse au lansat opt rachete la sol de diferite tipuri și 35 de drone de tip Shahed. în Ucraina din direcțiile de nord și de sud și a lovit un aerodrom operațional din Regiunea Poltava cu rachete balistice Iskander, rachete de croazieră și drone de fabricație iraniană. Șeful Regiunii Poltava, Dmytro Lunin, a remarcat că lovitura a deteriorat infrastructura aerodromului și alte echipamente nespecificate. Fostul purtător de cuvânt al Republicii Populare Donețk (DNR), Eduard Basurin, a lăudat bombardamentul pentru că „în sfârșit” a vizat aerodromurile ucrainene. ISW a evaluat recent că Rusia desfășoară o nouă campanie aeriană pentru a viza capacitățile contraofensive ucrainene, iar sursele ruse vor folosi probabil raportarea unor astfel de lovituri pentru a încadra campania aeriană actuală ca proactivă și eficientă pe fundalul contraatacurilor ucrainene pe tot teatrul de război.

UPDATE 04.12 Forțele ruse au făcut progrese marginale la nord-est de Kupyansk pe 10 iunie. Imaginile geolocalizate publicate pe 10 iunie indică faptul că forțele ruse au făcut progrese marginale la nord-vest de Vilshana (14 km nord-est de Kupyansk). Ministerul Rusiei a raportat că forțele ruse au suprimat patru grupuri ucrainene de sabotaj și recunoaștere în apropiere de Novomlynsk (20 km nord-est de Kupyansk), Synkivka (8 km nord-est de Kupyansk) și Orlianka (22 km est de Kupyansk) în regiunea Harkov și Stelmakhivka, regiunea Luhansk. (16 km nord-vest de Svatove).

image

UPDATE 03.55 Forțele ruse și ucrainene au continuat atacurile terestre limitate la sud de Kreminna pe 10 iunie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive fără succes în apropiere de Bilohorivka (12 km sud de Kreminna) și Vesele (30 km sud de Kreminna). Un blogger rus a susținut că angajamentele de luptă continuă lângă Bilohorivka și că o unitate de artilerie rusă a respins un mic grup mecanizat ucrainean care a încercat să spargă apărarea rusă în zonă.

UPDATE 03.37 Forțele ucrainene continuă să vizeze zonele din spatele trupelor rusești din regiunea Lugansk. Fostul oficial al Republicii Populare Lugansk (LNR) Rodion Miroshnik a susținut pe 10 iunie că forțele ucrainene au lovit poziții rusești în apropiere de Lysychansk (la 15 km sud-vest de Kreminna) de 15 ori în ultima săptămână. Surse ruse au susținut că apărarea antiaeriană rusă a interceptat o rachetă ucraineană care viza clădiri administrative din orașul Lugansk pe 9 iunie.

UPDATE 03.19 Forțele ruse și ucrainene au continuat ambele, atacuri la sol în zona Bakhmut pe 10 iunie. Purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe de Est al Ucrainei, colonelul Serhiy Cherevaty, a declarat că trupele ucrainene au avansat până la 1.400 m în diferite zone nespecificate ale frontului Bakhmut. Bloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene au continuat contraatacurile și au avansat la nord-vest de Bakhmut, în special lângă Berkhikvka (2 km nord-vest de Bakhmut) și Yahidne (la periferia vestică a lui Bakhmut) și la nord-est de Bakhmut, lângă Krasnopolivka (10 km nord-est). Surse ruse au susținut că elemente ale Brigăzii 200 Independente de infanterie motorizată (Corpul 14 Armată, Flota de Nord) se apără împotriva contraatacurilor ucrainene în zona Bakhmut. Ministerul Rusiei a susținut că trupele Grupării de Forțe de Sud au respins atacurile ucrainene la sud-vest și nord-vest de Bakhmut. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive fără succes către Bohdanivka (5 km nord-vest de Bakhmut) și Bila Hora (14 km sud-vest de Bakhmut).

image

UPDATE 03.01 Forțele ruse au continuat atacurile terestre limitate de-a lungul liniei Avdiivka-Donețk pe 10 iunie. Statul Major ucrainean a raportat că trupele ruse au efectuat operațiuni ofensive fără succes la nord de orașul Donețk, lângă Sieverne și la periferia de sud-vest a orașului Donețk în Marinka. Un blogger rus a susținut că forțele ruse au continuat atacurile fără succes asupra Sievernei din sud, lângă Opytne. Republica Populară Donețk (DNR) a postat imagini în care se pare că Brigada 110 a DNR a lovit un vehicul de luptă al infanteriei ucrainene în apropiere de Pervomaiske, la periferia de nord-vest a orașului Donețk.

image

UPDATE 02.47 Forțele ucrainene au continuat atacuri terestre limitate în apropiere de granița administrativă dintre regiunile Donețk și Zaporijia și au înregistrat câștiguri marginale în zonă începând cu 10 iunie. Imaginile geolocalizate publicate pe 9 iunie arată forțele rusești retrăgându-se din pozițiile de la vest de Storojeve (3 km sud de Velyka Novosilka) , deși nu este clar dacă forțele ucrainene au capturat aceste poziții. Ministerul apărării rus a susținut pe 10 iunie că forțele ruse au respins trei atacuri la sol ucrainene în apropiere de sud și sud-vest de Velyka Novosilka. Hărțile de luptă de la bloggeri ruși susțin că forțele ucrainene au avansat la nord de Rivnopil (9 km sud-vest de Velyka Novosilka). Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene au făcut progrese marginale la sud de Neskuchne (imediat la sud de Velyka Novosilka). Bloggeri ruși au susținut că Brigada 37 de infanterie motorizată rusă (Armata 36 Arme Întrunite, Districtul Militar de Est), Brigada 40 Infanterie Navală (Flota Pacificului), Brigada 336 Infanterie Navală (Flota Baltică) și un batalion din Brigada a 5-ea de Infanterie Motorizată (Corpul 1 al armatei Republicii Populare Donețk) se apără împotriva forțelor ucrainene din zonă.

UPDATE 02.25 Forțele ucrainene au continuat contraatacurile în vestul regiunii Zaporijia peste noapte, între 9 și 10 iunie, și au înregistrat câștiguri în zonă. Imaginile geolocalizate arată că forțele ucrainene au avansat spre vest și sud de Lobkove (24 km sud-vest de Orikhiv) și vest de Novopokrovka (14 km sud-est de Orikhiv). Hărțile de luptă postate de bloggeri ruși susțin că forțele ucrainene au capturat Lobkove. Ministerul Rusiei a susținut că forțele ruse au respins atacurile terestre ucrainene și că forțele ruse au lovit vehicule blindate ucrainene la sud și sud-est de Orikhiv. Bloggeri ruși au susținut că forțele ruse, și în principal elemente ale Armatei a 58-a Arme Întrunite, au respins atacurile terestre ucrainene la sud de Orikhiv) de peste noapte, între 9 și 10 iunie. Bloggerii ruși au lăudat regimentele 70 și 291 de infanterie motorizată (ambele din Divizia 42 de infanterie motorizată, Armata 58 de arme întrunite, Districtul militar de sud) pentru că au desfășurat operațiuni defensive cu succes la sud de Orikhiv. Surse rusești au susținut, de asemenea, că Brigăzile Independete 22 și 45 de Gardă Spetsnaz (ambele GRU) au distrus și vehicule blindate ucrainene la sud-est de Orikhiv.

image

UPDATE 02.10 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au continuat să vizeze zonele din spatele trupelor rusești ale Oblastului Herson și Crimeea pe 10 iunie. Imaginile geolocalizate publicate pe 10 iunie arată consecințele loviturilor ucrainene raportate împotriva portului Zalijnyi (45 km vest de Skadovsk, pe coasta Mării Negre) peste noapte. Șeful aparatului de ocupație din Crimeea, Serghei Aksyonov, a susținut că apărarea antiaeriană rusă a doborât două rachete balistice ucrainene Hrim-2 peste Crimeea ocupată. Un important blogger rus a susținut că forțele ucrainene ar fi putut totuși să fi tras rachetele folosind sisteme S-200 modificate.

image

UPDATE 01.52 Ministerul Rusiei a anunțat pe 10 iunie că intenționează să oficializeze organizarea formațiunilor de voluntari. Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a semnat pe 10 iunie un ordin prin care se defineşte procedura de organizare a activităţilor oficiale ale formaţiunilor de voluntari. Ministerul Rusiei susține că ordinul prevede că voluntarii trebuie să semneze contracte individuale cu Ministerul sau cu formațiunile lor de voluntari respective până la 1 iulie. Ministerul Apărării a declarat că aceste contracte vor acorda formațiunilor de voluntari statutul juridic necesar și vor extinde protecția socială și măsurile de sprijin pentru voluntari și membrii familiei acestora. Ordinul sugerează că unii voluntari pot servi fără contracte sau în baza unor contracte pe care Ministerul Apărării nu le recunoaște ca fiind pe deplin legitime. Ministerul Apărării a afirmat că formalizarea formațiunilor de voluntari va permite oficialilor ruși să crească recrutarea prin contract. Secretarul de stat și ministrul adjunct al apărării, Nikolai Pankov, a adăugat la o întâlnire a Ministerului Apărării despre recrutarea prin contract din 10 iunie că în prezent există peste 40 de formațiuni de voluntari care servesc alături de Forțele Armate Ruse. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a susținut anterior că armata rusă a recrutat peste 117.400 de militari cu statutul de personal contractual în formațiuni de voluntari de la 1 ianuarie 2023. Formalizarea formațiunilor neregulate de voluntari este de natură să genereze tensiuni în cadrul aparatului organizatoric al Ministerului Apărării, mai ales că acesta continuă să se bazeze pe formațiunile de voluntari pentru eforturile continue de criptomobilizare.

UPDATE 01.31 Ministerul Rusiei a susținut, de asemenea, că numărul recruților contractuali a crescut în ultimele luni. Pankov a susținut că 13.500 de recruți au semnat contracte în primele zece zile ale lunii iunie, susținând că este de 2,1 ori numărul recruților din primele zece zile ale lunii mai și de 3,1 ori numărul recruților din primele zece zile ale lunii aprilie. Pankov a evidențiat în mod special orașele Moscova și Sevastopol; republicile Altai, Ingușeția, Bashkortostan, Karachay-Cerkess, Komi, Cecenia și Tuva; Regiunile Astrakhan, Voronej, Murmansk, Penza, Sahalin și Tyumen și Okrugul autonom evreiesc au implementat cu succes planurile de recrutare a militarilor contractuali.

UPDATE 01.14 Organizația cecenă pentru drepturile omului North Caucaus SOS (SK SOS) a publicat o investigație pe 10 iunie în care detaliază modul în care autoritățile cecene au folosit măsuri coercitive pentru a sprijini campaniile de recrutare de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei. SK SOS a raportat că fiecare oficial, imam și comandant cecen a primit cote pentru numărul de rezidenți ceceni pe care trebuiau să-i recruteze în unitățile de voluntari. SK SOS a raportat că autoritățile cecene au început să rețină rezidenții sub pretexte false și să folosească amenințări și șantaj pentru a-i impresiona pe ceceni pentru a-i încorpora, atunci când oficialii ceceni au început să nu îndeplinească aceste cote. SK SOS a raportat că autoritățile cecene țineau și rezidenții în centrele de detenție fără documente sau proceduri legale și le permiteau rezidenților să plece numai dacă acceptau să lupte în Ucraina.

UPDATE 00.59 Rusia consolidează în continuare un aparat mediatic centralizat în zonele ocupate. Postul rus Vedemosti a raportat pe 10 iunie că autoritățile de ocupație din regiunile Herson, Zaporijia, Donețk și Lugansk „sistematizează” resursele informaționale pe baza agențiilor de presă centralizate controlate de Rusia care operează în fiecare regiune. Vedemosti a intervievat un politolog rus care a remarcat că această măsură are ca scop reprimarea ascensiunii corespondenților militari, a surselor mass-media private și a canalelor Telegram în regiunile ocupate. Centralizarea aparatului media din Ucraina ocupată va restrânge probabil și mai mult mediul informațional din aceste zone și va permite autorităților de ocupație o mai mare supraveghere a liniilor de propagandă predominante în teritoriile ocupate.

UPDATE 00.32 Un raport ucrainean a susținut că Crimeea suferă din cauza problemelor de alimentare cu apă în urma distrugerii barajului hidrocentralei Kakhovka (KHPP). Centrul de Rezistență ucrainean a susținut că Kremlinul a instruit administrația de ocupație din Crimeea să rezolve problema alimentării cu apă a Crimeei. O sursă rusă a distribuit o înregistrare care arată că, în prezent, Canalul Crimeei de Nord, care a furnizat apă Crimeei ocupate din râul Nipro în timpul ocupației ruse a Oblastului Herson, este secat. Șeful ocupației din Crimeea, Serghei Aksyonov, a susținut anterior că Crimeea nu se confruntă cu probleme de alimentare cu apă. În special, Rusia a reușit să mențină aprovizionarea cu apă în Crimeea ocupată înainte de invazia la scară largă din 2022 și de capturarea unor părți din Oblastul Herson, așa cum a raportat anterior ISW.

UPDATE 00.18 Forțele ruse din regiunea Zaporijia continuă să se apere împotriva atacurilor ucrainene în conformitate cu doctrină tactică defensivă rusă. Un blogger rus a susținut că operațiunile defensive rusești din sudul Ucrainei se bazează pe trei componente principale: detectarea timpurie și distrugerea formațiunilor de asalt ucrainene, utilizarea masivă a armelor antitanc și exploatarea teritoriilor din apropierea pozițiilor defensive rusești. Un blogger a susținut că, în această doctrină, câmpurile minate au un efect dublu prin deteriorarea inițială a vehiculelor blindate ucrainene atunci când încearcă să străpungă câmpul minat și apoi din nou când se retrag din zonă. ISW a evaluat anterior că forțele ruse au răspuns la începerea operațiunilor de contraofensivă ucrainene în vestul Oblastului Zaporijia, în conformitate cu doctrina rusă stabilită, care cere un prim eșalon de trupe pentru a respinge sau încetini forțele de atac cu câmpuri de mine, fortificații și puncte forte și un al doilea eșalon de forțe pentru a contraataca împotriva oricărei ofensive inamice. Raportarea rusă a atacurilor ucrainene din sudul Ucrainei din ultimele zile sugerează un model în care forțele ucrainene efectuează progrese limitate și ocupă temporar noi poziții înainte ca forțele ruse să recucerească ulterior sau să împingă forțele ucrainene din acele poziții. Acest tipar tactic indică faptul că forțele ruse au menținut probabil operațiuni defensive solide din punct de vedere doctrinar în sudul Ucrainei, deși, așa cum a raportat anterior ISW, unitățile de apărare ale celei de-a 58-a CAA sunt probabil unele dintre cele mai eficiente unități rusești desfășurate în prezent în Ucraina.

ȘTIRE INIȚIALĂ Forțele ucrainene au efectuat operațiuni contraofensive în cel puțin patru zone ale frontului pe 10 iunie. Surse ruse au raportat activitate ucraineană în regiunea Lugansk, lângă Bilohorivka. Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Ucrainei, colonelul Serhiy Cherevaty, a remarcat că forțele ucrainene au avansat până la 1.400 m în zone nespecificate ale frontului la Bakhmut, iar bloggerii ruși au raportat progrese ucrainene la nord-vest și nord-est de Bakhmut. Ministerul rus al Apărării (MOD) și alte surse ruse au susținut că trupele ucrainene au efectuat atacuri localizate în zona de frontieră a regiunii Donețk-Zaporijia, în special în zona Velyka Novosilka. Imaginile geolocate postate pe 10 iunie indică, de asemenea, că forțele ucrainene din vestul regiunii Zaporijia au obținut câștiguri localizate în timpul contraatacurilor la sud-vest și sud-est de Orikhiv, iar bloggerii ruși au continuat să susțină că forțele ruse din această zonă se apără cu succes împotriva încercărilor de avansuri ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat